BEAUTIFUL BOARD OF ADVICE 

Onze Beautiful Board of Advice bestaat uit Willemijn Verloop, Halleh Ghorashi, Killian Kleinschmidt en Lydia Suur. We geloven in de kracht van een groot en divers netwerk, onze Beautiful Board of Advice is daar een afgeleide van. Sterk door aanvullende expertisevelden en door een diversiteit aan achtergronden.

De Board heeft geen formele grondslag, vergadert niet en besluit niet. Dat is belegd bij ons Stichtingsbestuur. De boardleden sparren met ons over onderwerpen of thema’s die hun specifieke expertisevelden raken. Om nieuwe inzichten te krijgen, kritische vragen te stellen, ons scherp te houden, of om wellicht deuren te openen.

WILLEMIJN VERLOOP

Een van de oprichters van Social Enterprise NL en Founding Partner van impact investeringsfonds Social Impact Ventures. Ze is een serial social entrepreneur en een van de drijvende krachten achter de Nederlandse social enterprise beweging. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring in het starten en groeien van sociale ondernemingen & goede doelen, en ze heeft verschillende boeken en artikelen gepubliceerd over dit onderwerp. Willemijn was tevens de oprichter van War Child, waar ze nog steeds vice-voorzitter van het bestuur is, daarnaast bekleed ze bestuursfuncties bij Tony’s Chocolonely, V-ventures en is ze voorzitter van de de Nederlandse Advisory Board (NAB) voor Impact Investing. 

“Mensen aanspreken op hun eigen kracht en laten zien wat ze wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Refugee Company weet op unieke wijze de talenten van vluchtelingen te koppelen aan kansen en banen om zo onze samenleving beter te maken. Ik ben groot fan van de ondernemende aanpak van Fleur & haar topteam en de bijzondere impact die zij maken.”  

HALLEH GHORASHI

Sinds 2012 hoogleraar Diversiteit en Integratie bij de afdeling Sociologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze is tevens Kroonlid van de SER en lid van KNAW. Ze studeerde culturele antropologie aan de VU en promoveerde in 2001 aan de Radboud Universiteit Nijmegen (bij het Centrum voor Vrouwenstudies en de afdeling Antropologie). Tussen 2005 en 2012 was ze bijzonder hoogleraar Management van Diversiteit en Integratie (PaVEM-leerstoel) bij de afdeling Organisatiewetenschappen van de VU. Ze publiceerde verschillende internationale boeken en artikelen over emancipatie, vluchtelingen en migratievraagstukken en draagt bij aan de publieke discussies over diversiteitsvraagstukken in de samenleving en in organisaties. 

“Ik heb grote bewondering voor wat Refugee Company afgelopen jaren tot stand heeft gebracht. Het is ongelofelijk te zien hoe de sociale onderneming keer op keer in staat is gebleken buiten het onmogelijke om prachtige juwelen van kansen te ontdekken en te laten bloeien. Dit doet ze door nooit de kracht van verbeelding en creativiteit uit het oog te verliezen.”

KILLIAN KLEINSCHMIDT

Heeft meer dan 25 jaar praktijkervaring in internationale ontwikkeling, noodhulp, mobilisatie van middelen en politieke / regionale samenwerking in een breed scala van organisaties (VN, NGO’s), landen en programma’s. Eerdere opdrachten waren onder meer plaatsvervangend humanitair coördinator voor Somalië, plaatsvervangend vertegenwoordiger voor UNHCR in Kenia, plaatsvervanger van de speciale gezant van de secretaris-generaal van de VN voor hulp aan Pakistan. In zijn recente functie als UNHCR Mafraq Head of Sub-Office en Camp Manager voor het Za’atari Refugee Company in Jordanië, ‘s werelds op een na grootste vluchtelingenkamp en het grootste kamp voor Syrische vluchtelingen, transformeerde hij Za’atari van een chaotische en door misdaad geteisterde plek naar een bloeiende en stabiele gemeenschap die klaar is voor de overgang naar de volgende fase van haar ontwikkeling.

“Ik geloof in de kracht van mensen ongeacht de labels die we op hen plakken. Het geven van keuzevrijheid en initiatief aan vluchtelingen zelf, in plaats van het alleen maar helpen draagt bij aan menselijkheid, identiteit en waardigheid. Refugee Company staat voor deze waarden en zet deze om in actie. Daarom ben ik hier!”

LYDIA SUUR

Mijn naam is Lydia Suur. Ik ben geboren in Oeganda. Mijn familie en ik zijn zes jaar geleden naar Nederland verhuisd. Als kind ben ik in een weeshuis opgegroeid tot in mijn vroege tienerjaren. Ondanks dat mijn jeugd onzeker was, waren twee zaken glashelder voor mij. Ten eerste mijn verlangen om anderen te empoweren en ten tweede het belang van onderwijs. Ik geloof dat onderwijs de weg is naar empowerment.

Dit afgelopen jaar kreeg ik de kans om met Refugee Company te werken. Dit bood mij de gelegenheid om zowel mijn eigen ervaring te gebruiken als nieuwe vaardigheden te leren. Het creëren van een veilige omgeving voor onze trainees, ze praktische en  levensvaardigheden te leren en hun transformatie waar te nemen is een van de meest belonende ervaringen.

Ik heb zelf gezien welke vitale rol wij spelen in het leven van mensen met een vluchtachtergrond. Ik geloof dat er geen betere manier is om iemand te valideren en kracht te geven dan door iemand de ruimte te geven om gehoord en gezien te worden en veilig hun talenten en gevoelens te laten delen. Dat is precies wat Refugee Company doet en ik ben vereerd dat ik daar onderdeel van mag zijn.”