WERKGEVERS

Refugee Company is voortdurend op zoek naar werkgevers die mensen die naar Nederland zijn gevlucht een kans willen geven. We plaatsen zowel mensen die al een status hebben als mensen die nog in procedure zijn, want wie zes maanden in procedure is mag in Nederland werken. We zijn met name op zoek naar werkgevers die mee willen investeren in extra begeleiding en taalles op de werkvloer. De wet- en regelgeving is voor werkgevers soms complex, gelukkig weten wij er alles van en zijn we voortdurend aanspreekbaar. Zo is het in veel gemeenten bijvoorbeeld mogelijk om loonkostensubsidie aan te vragen.

Nashaat heeft een baan bij het Moco Museum

Bij Refugee Company werd al snel duidelijk dat gastvrijheid de grote kracht van Nashaat is en dat hij er veel plezier uit haalt om met verschillende mensen te werken. Zijn kennis van het Engels en Nederlands kan hij goed gebruiken bij zijn nieuwe baan als vertegenwoordiger bij het Moco Museum.

“Werken bij A Beautiful Mess was geweldig. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en veel geleerd over de Nederlandse arbeidsmarkt. Dankzij Refugee Company heb ik nu een baan in het Moco Museum, daar ben ik dankbaar voor. Ook mijn twee broers werken hier. Het werk is leuk, ik heb een superteam om mee samen te werken, allemaal met verschillende achtergronden. We zijn niet alleen collega’s, we zijn familie. Ik heb een goed leven en heb grote plannen voor de toekomst.” 

Miriam heeft een baan bij Google

Ze versterkte in 2018 ons team in restaurant A Beautiful Mess. Miriam is een harde werker en kan heerlijk koken, dus eigenlijk wilden we haar niet kwijt. Ze werkt nu met veel plezier in de catering bij Google Nederland.

“Voordat ik bij Refugee Company kwam wist ik niets over werk en de Nederlandse taal. Vroeger sprak ik geen Nederlands, maar na mijn tijd bij A Beautiful Mess gaat dat beter en begrijp ik ook wat het inhoudt om te werken in de horeca. Refugee Company heeft mij geholpen door mooi werk te vinden, dit was mij zonder hulp niet gelukt. A Beautiful Mess voelt als mijn thuis, ik wil hier graag nog blijven komen, ook om te helpen als vrijwilliger. Ik werk nu drie dagen in de week bij Google, iedere dag met vijf collega’s. Deze mensen zijn heel lief en geven me veel vrijheid.”

Bahlbi heeft een baan bij het UWV

Hij kwam vanuit Eritrea naar Nederland. In 2018 was hij een deelnemer binnen ons re-start programma en we zagen al snel dat hij grote ambities heeft. Met een diploma Business & Economics op zak wil hij carrière maken en het zakenleven in. Samen hebben we gezocht naar een baan die bij hem past, inmiddels werkt hij met veel plezier bij het UWV.

“Ik help mensen – vooral vluchtelingen – bij Werkbedrijf Groot Amsterdam met het vinden van een baan. Het is een functie die bij me past, netwerken gaat me goed af. Ik ken de achtergrond van de doelgroep natuurlijk ook goed. Ik wil hard werken om steeds beter te worden in dit werk, mijn dromen zijn altijd groot geweest. Ik heb altijd gedacht: ik word ergens CEO of ik start een eigen bedrijf. Die droom wil ik waar gaan maken, je moet groot durven denken, toch?” zegt Bahlbi in UWV Magazine.