IMPACT

Over de afgelopen jaren is ons uitstroompercentage naar betaalde banen gestegen naar 57%. Dat bewijst dat onze holistische aanpak werkt. Het succesvol matchen van mensen met een vluchtelingenachtergrond aan werk zoals Refugee Company dat doet, zorgt voor een model dat maatschappelijke kosten bespaart.

ONZE PROGRAMMA’S

We begeleiden mensen met een vluchtelingenachtergrond om economisch onafhankelijk en zelfredzaam te worden door werk. Hiervoor is het nodig de taal te leren, weer in een arbeidsritme te komen en werkervaring op te doen. Daarvoor ontwikkelden we twee programma’s: Pre-Start en Re-Start. 

PRE-START

Met ons Pre-Start programma verwelkomen we mensen uit het asielzoekerscentrum. We maken kennis en nodigen de bewoners uit om als vrijwilliger te komen werken in ons restaurant. We bieden horeca- en hospitality trainingen en bouwen samen met de azc bewoners aan een mooie, veilige plek.

RE-START

Het Re-Start programma is ons leerwerktraject, gebaseerd op de pijlers: talent, netwerk en veerkracht. In zes maanden tot drie jaar begeleiden en ondersteunen we mensen via hard skills door middel van werk, bieden we soft skills training en werken we aan veerkracht, een netwerk en taalvaardigheid. Deelnemers werken in de veilige omgeving van onze sociale ondernemingen A Beautiful Mess Restaurant of de Mondmaskerfabriek, We organiseren excursies, bedrijfsbezoeken en meet & greets en bereiden onze deelnemers voor op sollicitaties. 

NAZORG

Na zes maanden zijn de deelnemers deels of helemaal ‘werkfit’ en bestaat onze rol vooral uit het doorverwijzen naar opleidingen of bemiddelen richting een eerste baan. Zet een deelnemer zijn naam en handtekening onder een eerste contract, dan is dat natuurlijk een enorme stap richting een betekenisvol nieuw bestaan in Nederland. We volgen een deelnemer vervolgens nog twee jaar.